FR / NL

ATTENTIE! / ATTENTION!

Het 'centre de formation pour le français médical' maakt nu deel uit van ons nieuwe bedrijf Work your Way to France.
Voor toegang tot de database van medische termen, klik hier.
Le centre de formation pour le français médical a été intégré dans la SARL Work your Way to France.
Pour l'accès à la base de données de termes médicaux, cliquez ici.

De docent + referenties

1.   De docent

Doelgericht, bevlogen, geïnspireerd, kundig, tweetalig, goede kennis van het Engels, ….

Alle lessen worden gegeven door Maarten Stroes, een volstrekt tweetalige docent, die sinds november 2010 al vele medici voor een cursus Medisch Frans heeft mogen ontvangen.
Daarnaast is hij tolk-vertaler Frans-Nederlands voor de rechtbank van Bourges  en vervangt hij soms kortstondig docenten Frans op middelbare scholen in zijn departement ‘La Nièvre’.

Enkele gegevens op een rijtje:

Maarten Stroes (31 juli 1970 te Rotterdam)
Opleiding
Licence (bachelor) ‘Lettres Modernes’, Université Paul Valéry, Montpellier
Maîtrise (master) ‘Français Langue Etrangère’, Université Charles de Gaulle, Lille
Doctoraal Franse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit Amsterdam (1995 Cum Laude) Postdoctorale lerarenopleiding, Vrije Universiteit Amsterdam
Werkervaring
Docent medisch Frans (november 2010 – heden)
Tolk-vertaler Frans-Nederlands voor Cour d’Appel de Bourges (2012 heden)
Docent Frans, als invalkracht op de ‘collèges’ in het departement ‘Nièvre’ (mei 2013-heden)
Docent Frans Havo/Vwo, Vituscollege Bussum (1998-2010)
Voormalig voorzitter van de Nederlandse vakvereniging van docenten Frans (Levende Talen)
Projectleider Europese verkiezing van de Franstalige Top 50 (voor de internationale federatie van docenten Frans te Parijs)
Auteur van verschillende lesmethodes en van een woordenboek op rijm (‘Mon Premier Van Dale’)

Voor meer informatie, zie mijn profiel op LinkedIn - Maarten Stroes.

2.   Referenties

Karen (Maag-darmchirurg in Clermont-Ferrand):
Werken in Frankrijk... Emigreren... Leven in Frankrijk... Tja, dan moet je wel Frans spreken natuurlijk.
Nooit gedacht dat ik, een Vlaamse wiskundeknobbel zonder veel taalgevoel, ooit deze keuze zou maken. Ik heb altijd veel bewondering gehad voor mensen die zich een taal eigen kunnen maken. Frans leren stond voor mij synoniem voor bloed, zweet en tranen met soms weinig resultaat.
Gedreven door de wil om te slagen in mijn keuze, om me als arts te vestigen en me te integreren in 'La douce France', schreef ik me in voor een intensieve cursus medisch Frans.
De week bij Maarten, een ware onderdompeling in de Franse taal, was fantastisch. Maarten is zo iemand die zich de taal eigen heeft gemaakt en weet hoe hij je enthousiast kan krijgen om je erin te verdiepen. Hij had alles perfect voorbereid; zeer interactief programma, mooi evenwicht tussen vocabulaire en grammatica met afwisseling tussen medisch en dagelijks Frans.
Mijn niveau was beter dan verwacht -waarvoor toch enige dank aan mijn leraar Frans van 15 jaar geleden!- waardoor we sneller door het programma wandelden dan verwacht. Terwijl ik me 's avonds met plezier(!!!) verdiepte in de Franse taal (CD's, DVD's, extra oefeningen,... Maarten zorgt voor wat je maar wil.), paste hij het programma van de volgende dag aan, gebaseerd op de knelpunten die hij die dag opmerkte.
Kortom : 'Een cursus op maat die me de finesse van de taal en de liefde voor de taal deed ontdekken'.

Rienk (Bedrijfsarts in Montceau-les-Mines):

Maarten heb ik leren kennen tijdens 5 dagen intensieve 1-op-1-lessen. Maarten had zich terdege voorbereid en had een afwisselend programma samengesteld, afgestemd op de dagelijkse praktijk van mijn werk als bedrijfsarts. Met onder andere medische terminologie, kleine rollenspellen, lezen en bespreken van wetenschappelijke artikelen, afgewisseld met een stoomcursus grammatica, een beetje argot en patois, uitleg van de (ogenschijnlijk) oneindige rij afkortingen en heel veel andere 'gewone alledaagse Franse dingen'. Maarten is een enthousiaste, geduldige en betrokken leraar en hij is goed in staat deze 'culturele curiosa' zodanig uit te leggen dat zelfs een arts ze kan begrijpen... De lessen zijn mij uitermate goed bevallen en ik zou ze iedereen  van harte willen aanbevelen.


Voor uitgebreide informatie over de docent, zie in het menu ‘extra info > de docent.